Jön az 5G, de mikor és hogyan?

Az ötödik generáció már a spájzban van. Néhány év múlva ott lesz mindenhol, a nappaliban, az iparban és/vagy a konyhában, a fürdőszobában, az autóban, a lakásban, vagy a városban.

Az alábbi cikk nem hosszú, nem fájdalmas, nem túl tech, viszont érdekes. A telefonok és a hálózatok fejlődéséről, aktuálisan, a 3G, 4G/5G átmenetről. Nagy változás lesz, mondják a szakértők, talán még nagyobb az eddigi (mobil) generáció váltások voltak.

1G tulajdonképpen nem is volt – a hordozható, kisebb táska méretű 450-es mobilok még egy egészen más világot képviseltek. Aztán jött a GSM – vagyis a 2G és elindult a felfutás, majd jött a 3G és 4G, vagyis a mobilinternet korszaka. Ma a 4G mellett már  egyre több helyen 4G+ hálózatokon “hasít a net”, de az igazán cool dolog ma már az 5G.

„Már elkezdtük kiépíteni az LTE Advanced szolgáltatást 4G+ néven, ez a sebesség növeléséről szól, ahogy az 5G is a sebességben és az alacsonyabb válaszidőben nyújt majd többet a fogyasztóknak” – mondta Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki-vezérigazgató-helyettese. „Az 5G előnyei az iparban is megmutatkoznak majd, de hogy milyen felhasználási módok terjednek el, az nagyban függ a kormány támogatásától és az ipar érdekeitől, alkalmazásaitól” – tette hozzá.

A teljes cikk elérhető a fenti linken, vagy itt.

Megosztás