Bezár a Newseum

A Newseum, avagy a sajtó, a média múzeuma Washingtonban. Rendkívül izgalmas, tanulságos, de sajnálatos módon 2019 deceember 31-én finanszírozási nehézésgek miatt bezár.

Tovább

Kódex-kerekasztalok az Internet Hungary-n

Nyilván csak valami egészen enyhe, de vitathatlan elfogultsággal lehetne azt állítani, hogy napjaink legizgalmasabb kérdése, hogy hogyan változik a hírközlési jog az elkövetkező években, de mindez nagyon fontos és érdekes is egyben – nemcsak jogászoknak!

Tovább

The Great Hack – A Cambridge Analytica sztori

Biztosan nem tökéletes, de mindenképpen tanulságos és nagyon megnézendő a Netflix „The Great Hack” dokumentumfilmje. Az adatvédelem, az internetbiztonság, a digitális képességek elsajátítása húzókifejezések, de ha kicsit jobban meg akarjuk érteni a dolgok működését, akkor erősen ajánlott ez a film.

Tovább

Fenék és fonák

Amikor egy reggeli televíziós műsorban hosszasan diskurálnak a szexuális zaklatásról egy médiakutatóval a Kenderesi „hozzáért, megpaskolta, vagy megmarkolta” ügy kapcsán – de kimondottan annál szélesebb értelemben is …  majd egy beszélgetéssel később, a műsor végén műsorvezető kb. úgy köszön el […]

Tovább

Kerekítve gyorsabb. Vagy nem?

Amikor számok alapján írunk, s valóban a rendelkezésünkre is állnak az adatok nagyon egyszerű a helyzetünk. Kivéve, ha addig bonyolítjuk a dolgot kerekítésekkel, “közel” és “majdnem” szavakkal, amíg végül csak az nem lesz kiolvasható a leírtakból, amit maguk a számok […]

Tovább

Balóval magyarul az 5G-ről

Beszélgetés az 5G-ről, a Vodafone, a Telekom és a Telenor közreműködésével – Baló Györggyel. Az RTL műsorából kiderül, hogy mennyibe kerül majd, milyen gyors lesz és mikor vegyünk 5G-s telefont.

Tovább

Mennyire bízunk a médiában?

Mennyire bízunk meg a sajtóban és mennyire az általunk fogyasztott médiában? És miben jobban? A social médiában, a kereső motorok által talált hírekben, vagy a kedvenc lapunkban?

Tovább

Örömautózás – mi is ott leszünk!

Április 7-én immár 9. alkalommal indulhatnak Örömautózásra a daganatos betegséggel küzdő gyermekek. Az autósport több szakágának versenyzői autóztatják meg gyógyító szándékkal a kis betegeket. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján biztosan állítható, hogy az élményterápia, a lélek gyógyítása, jelen esetben az […]

Tovább