Kódex-kerekasztalok az Internet Hungary-n

Nyilván csak valami egészen enyhe, de vitathatlan elfogultsággal lehetne azt állítani, hogy napjaink legizgalmasabb kérdése, hogy hogyan változik a hírközlési jog az elkövetkező években, de mindez nagyon fontos és érdekes is egyben – nemcsak jogászoknak!

Az egyre digitálisabb világunk működésének a hírközlés (leánykori nevén távközlés) és annak szabályozása az alapja, ezért egyáltalán nem mellékes, hogy mi és hogyan változik, mit lehet majd és mit nem.

A jelenlegi szabályozási rendszer 2002-re datálódik egy 2009-es revízióval.  Az Európai Parlament és a Tanács 2018. december 17-én fogadta el az új Európai Elektronikus Hírközlési Kódexet, amelynek átültetésére 24 hónap áll a tagállamok rendelkezésére.

Nagyjából tehát 2020 végére lesz Magyarországon is új szabályozás, s hogy az implementáció minél zökkenőmentesebb legyen, a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) 2019 elején munkacsoportokat hozott létre, hogy a tagvállalatok szakértőinek részvételével, hogy így vizsgálják a hozzáférés és együttműködés; a végfelhasználói jogok; az egyetemes szolgáltatások; valamint a frekvencia használat és mobilpiac új szabályait.

E munka eredményeképpen (is) kerül majd sor október elsején az Internet Hungary konferencián a HÉT-kódex kerekasztal beszélgetésekre, ahol mód lesz megvitatni, hogy hogyan változhat majd a hazai hírközlés szabályozása.

Az NMHH, az ITM és a szolgáltatók közreműködésével zajló beszélgetések október 1-én 17 órakor kezdődnek – találkozzunk a zöld teremben, mi ott leszünk!

#InternetHungary20

Megosztás